2012. október 28., vasárnap

Mátra őszi palettája





Főnök imád nosztalgiázni. Két hete volt a Vasas síszakosztály alakulásának 60 éves találkozóján. Haza jött és a lelke még napokig álmodozott. Nem is kellett sokáig várnom, egyik este jött a bejelentés, másnap túra a Mátrába. A fedő sztori az volt, hogy csipkebogyót fogunk gyűjteni. Hát persze.
Főnök térde ragyogó időt ígért, hajnalban ködlepte úton osontunk ki a városból.

2012. október 20., szombat

2012. október 13., szombat

Táncsics 1967






Na ez is megvolt! Röhej! Vén ember és mint egy gyerek úgy izgult.
Az elején kezdem. Ugye a facebook sok mindenre jó, köztük arra is, hogy rég elfelejtett emberek megtalálják egymást. Hát ez sikerült. Főnök addig addig tekergett a face-n, míg hirtelen tele lett az ismerősök oldala általános iskolai osztálytársakkal.
Egyiküknek kipattant az isteni szikra: ugyan már, ráérünk, nagyrészt nyugdíjasok vagyunk, talán össze kellene jönni 45 év után, nem a face-n lájkolni a poénokat.
Gondolatot tett követte, tavasszal Főnök besétált a vári Táncsics iskolába és addig addig lökte a sódert, míg megfűzte az iskola titkárát, hogy szedje össze az évfolyam névsort.



2012. október 6., szombat

Karácsonyi emlék

Pár hónap, és itt a Karácsony. Tavaly ilyenkor kezdtünk a karácsonyi út kiválasztásába. Mindenkinek más szempont volt a lényeges. Főnöknek első a hasa, második a wifi. Ez a kettő megvan, részéről a fáklyásmenet. Lányoknak a wellness a rigolyájuk. Most külön kívánság volt, hogy a szálloda nyújtson valami karácsonyi meglepit. Senkit nem érdekelt az én álmom, mindegy hogy hol, csak egy virslikkel feldíszített fenyőfa a szoba közepén. Abban tökéletes összhang volt, hogy engem olcsón megússzanak.