2013. szeptember 30., hétfő

Amerre a gombák nőnek





Pénteken kiszaladtunk a lovardába Vasadra, nemsokára lovas kupa, aminek a szervezésében mi is aktívan részt veszünk. Naccsága Reményre kapaszkodott fel. Remény nem szokott meglepetést okozni, amerre fordítják, arra megy, kellemes órát töltöttünk Főnökkel a karám kerítésénél ácsorogva.
Hazafelé az erdei útra fordulva öt hatalmas őzlábgomba  kandikált ki a fűből. Naccsága kiugrott érte, másnap a reggeli gombás rántotta lett.







Felkeltette Főnökék érdeklődését, megvolt a vasárnapi program.
Reggeli után elindultunk Vasad mellé, felfedezni az akácosokat. Szerencsénk volt, besétálva az erdőbe egyből megtaláltuk az első hatalmas őzlábtelepet.


Csak az a fránya gyalogtövis ne lenne! Az akácos alja tele volt. Könnyű nekik cipőben taposni a tüskéket, engem megizzasztott az ugrálás. Az erdőt mindenütt őzcsapás nyomok szelték át, azokon haladva tartottam szemmel Főnökéket.


Hát gomba aztán volt bőven az erdőkben. Délelőtt keresztül kasul bóklásztunk, gyűlt a gomba a kosárba, a dobozba, majd a kocsi hátulja is teli lett. Aztán eljött az az idő is, amikor már meggondolták melyikért hajolnak le.


Galagonyából és csipkebogyóból is jutott egy kosárnyi.
Délután itthon indult a feldolgozás, közben készült az ebéd, rántott gomba tartárral. Nekem is ízlett. Estére fagyasztóban kuksolt az egész napi gyűjtés, kiváncsi leszek Főnökék hány hónap után kapnak gombamérgezést. A gombás recepteket köszönettel veszem, - hús legyen benne!

http://www.facebook.com/totovalazuton



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése