2015. szeptember 5., szombat

"Piciny világ a Wörthi-tó partján"



Hochosterwitz vára 1:25 arányban
Hochosterwitz vára a hátunk mögött volt mind a tizennégy kapujával, délutánra egy laza szórakozásra vágytunk.

Minimundust választotta Főnök.
Kilenckor nyitott, még nem volt tömeg, fejenként 12 euro a belépő, amiben egy ingyen kávét is ajánlottak. Sajnos ez a belépő másik oldalára volt írva, amit Főnök csak másnap fordított meg.

Bejáratnál tíz nyelven a térkép - köztük a magyar is - amit követve úgy sétálhatjuk végig a parkot, hogy minden építményt érintünk.







Bejárat után a földre festett piros nyilat követve rögtön felfedeztem a nekem kikészített vizet, mellette csap, amit megeresztve Főnök eláztatott, a harminchat fokos árnyéktalan kétórás sétára felkészítve.

Ausztriában kellemes felfedezés, hogy ránk kutyákra mindenütt figyelnek és mindenhova ingyen jutunk be.







Végre egy olyan hely, ami az én méreteimhez igazodik. Naccsága is felfedezte az ebben rejlő lehetőséget, egy órán keresztül vegzált.

Százötvenöt építmény, ami minimum száz olyan fotót eredményezett, ahova oda kellett állnom, ülnöm, feküdnöm, attól függően, hogyan fértem a képbe, vagy az épületbe.








A séta során Naccsága megörökített a délelőtt megmászott Hoshosterwitz várral, természetesen Hürrem szultána otthonával, valamint a magyar épületekkel. Ezenkívül jöttek az elkövetkező évek túratervei, valamint a régiek emlékei.

Három budapesti építményt fedeztünk fel. A Szentháromság tér szobrát, Mátyás templomot, és a Halászbástyát.





Naccságát lenyűgözte a rengeteg sínen mozgó vonat, villamos. Sosem sikerült engem a vonat érkezésének idejében a megfelelő helyre állítania.

Séta vége felé egy fa alatti padról vártuk a félóránként bemutatott Space Shuttle kilövését. Jó ok volt a pihenésre.












Itt is működött a fotózás, a képeket a kijáratnál vásárolhattuk meg magunkról. Rólam nem készült fotó. Naccságát ismerve, szerintem nagy üzletet hagyott ki a fotóshölgy.

Kijáraton épp kiléptünk, mikor is az esőfelhők fölénk húztak. Na egyből felejtős volt a Wörthersee tó körüli séta.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése